EWES fyller 88 år i år! Det är med andra ord ett lyckosamt år.

EWES grundades 1935 för åttioåtta år sedan och dessa siffror utgör en lyckosam grund för vårt kinesiska dotterbolag.

88 är ett kinesiskt lyckonummer 
Kinesiskt kultur omfattar en stark och utbredd tro på lyckonummer (numerologi). Siffran 8 (bā) anses vara ett lyckonummer eftersom det vid uttal låter likt ordet för välgång (fā). Ett tecken på att man tar siffrans makt på allvar är det faktum att OS-invigningen 2008 i Peking, Kina, startade 2008-08-08 kl. 20.08 lokal tid.
På samma sätt anses siffran 88 innebära dubbel lycka. Såvida du inte chattar eller sms:ar. Då avslutar många asiater sin text med '88' eftersom uttalet av siffrorna låter likt 'bye bye'.

EWES har varit lyckosamma i Kina
EWES Asia Pacific grundades år 2005 när samarbetet vi haft i Hongkong sedan 1990-talet intensifierades. Vi har varit lyckosamma i rekryteringen och stoltserar med ett fantastiskt team i ShenZhen.

 

 

Abby Chen är platschef sedan starten för 18 år sedan och såväl hon som hela teamet gör ett fantastiskt arbete.

Teamet från vänster till höger: Ivona Wen, May Chan, Abby Cheung, Joy Qi och infälld Huang Weicheng (fjäderspecialisten Huang är presenterad i en tidigare artikel). 

EWES Asia Pacific coworkers

EWES vd Anton Svensson, har bara positiva ord att säga om det övervägande kvinnliga teamet på EWES Asia Pacific:
”WE-känslan begränsas inte av landsgränser utan finns inom gruppens alla bolag. Vi är stolta över att våra medarbetare trivs på sina jobb och väljer att stanna länge hos oss. Förutom Huang som började under år 2023 har medarbetarna jobbat hos oss mellan 10 och nästan 20 år.  
Vår affärsidé är att finnas där våra kunder är. Vi vill producera lokalt för en lokal marknad och det är därför vi har valt att etablera oss i Serbien, Bosnien och Kina. Alla bolagen är värdefulla delar av EWES Group.”