Vanliga frågor & svar

EW5 FAQ Website EWES

EWES kunniga medarbetare svarar dagligen på en mängd olika fjäderrelaterade frågor. För att ge kunderna snabba svar har vi samlat de vanligaste frågorna med tillhörande svar under avdelningen som vi kallar FAQ.

Har du en fråga som saknar svar? Kontakta oss på order@ewes.se så svarar vi.

Kan man anlita EWES för montage?

Ja, EWES hjälper till med alla typer av montage där fjädern ingår.

Affärsområdet kallas Smart4U. Vi monterar både små och stora serier, manuellt, halv- eller helautomatisk. Vi på EWES är kanske inte så kända för att leverera sammansatta produkter, men vi har faktiskt gjort det sedan 1980-talet!

Idag automatiserar vi mer och mer montage av storvolym hemma i Sverige men vi kan även erbjuda montage av mindre serier, både i Sverige och på våra dotterbolag ute i Europa och Asien. 

Vill du veta mer om EWES montage-erbjudande?

Kontakta: 
Nikola Tosic
nikola.tosic@ewes.se
070-598 67 07

Kan EWES göra bockade tråddetaljer?

Ja, EWES erbjuder bockning i olika trådtjocklekar, från 0,10 mm upp till 12 mm.Vi producerar tråddetaljer i trådbockningsmaskiner, fjädermaskiner och i våra stansautomater.

Har du frågor om EWES trådbockning? 

Kontakta:
Jan Ingvarsson
jan.ingvarsson@ewes.se
070-208 67 19

Är standardfjädrar från EWES alltid det billigaste alternativet?

Nej, så är det faktiskt inte alltid. Vid mycket små volymer är det ofta billigare att välja en fjäder ur EWES standardsortiment men redan från något 100-tal så lönar det sig oftast att låta EWES skräddarsy fjädern. Standardfjädrar passar oftast bäst i väldigt tidiga prototyper, eller när en konstruktör ”bara vill testa” en funktion. En fjäder är ett konstruktionselement, inte ett fästelement, och blir oftast bäst om den är konstruerad kundspecifik.

Vill du prata fjäderlösningar med EWES?

Kontakta någon av våra säljare »

Hur små volymer kan EWES göra?

EWES kan producera riktigt små volymer, från ett fåtal fjädrar – t.ex. endast två. Vid små volymer så tillkommer ställkostnad.

Vill du prata volymer med EWES?

Kontakta någon av våra säljare »

Är rostfritt alltid det bästa materialvalet för EWES fjädrar?

Rostfritt behöver inte alltid vara det bästa valet. Zink-aluminium kan många gånger vara ett bättre och mer kostnadseffektivt materialval jämfört med rostfritt. Vilket material du väljer beror på fjäderns användningsområde. En vanlig uppfattning är att rostfritt material är starkare men det är precis tvärtom, vi brukar säga att kraften blir ca 10 % svagare i ett rostfritt material.

Vill du diskutera materialval med EWES?

Kontakta:
Jan Ingvarsson
jan.ingvarsson@ewes.se
070-208 67 19

Är det alltid billigast att tillverka fjädrar i låglöneländer?

Om det handlar om ren produktion utan eftertempo så hävdar sig EWES väl i Sverige eftersom råmaterialpriserna är i stort sett det samma för alla marknader. Ska man däremot bearbeta fjädern kan det lämpa sig bättre att använda sig av något av våra andra bolag i världen. Var vi väljer att producera bestäms utifrån var kunden finns men även ur ett hållbarhets- och miljöhänseende.

Vill du diskutera tillverkningsuppdrag åt EWES?

Kontakta någon av våra säljare »

Tillverkar EWES stötdämpare och garageportsfjädrar?

Hittar du inte svaret du behöver?

FAQ-sidan kommer att fyllas på med fler frågor allt eftersom vi hinner med. Hittar du inte svar på din fråga så får du gärna låta oss veta. Mejla din fråga till: order@ewes.se