EWES fjädrar håller högsta kvalitet

Utan fjädrar stannar världen

Den kan tyckas liten och obetydlig, men utan fjädern blir livet mycket krångligare. Vi försökte illustrera detta i en film.

EWES vision är att alla ska förstå att utan fjädrar stannar världen.

Om vi visar dig den här:

Så blir du kanske inte jätteimponerad. Men om vi berättar att den sitter inbyggd i lysknappen och utgör funktionen till att tända eller släcka belysningen i kontoret, badrummet och köket, då får fjädern en helt annan betydelse.

Osynliga hjältar du inte vill vara utan
Produkterna som tillverkas hos EWES är i de flesta fall osynliga vardagshjältar. De liksom bara finns där, och det är först när de slutar fungera som du märker deras betydelse.

För att visa hur viktig fjädern är för vardagslivet så gjorde vi en film där funktionen saknas. Här staplas den ena olyckan efter den andra och huvudpersonen får minst sagt en dålig start på dagen.

Från Bredaryd och vidare ut i världen
Vi på EWES är Sveriges äldsta familjeägda företag i fjäderbranschen. I över 80 år har vi haft tillverkning i den lilla småländska orten Bredaryd och vi drivs idag av tredje generationen Svensson. Klurigheten tillsammans med en väl avvägd dos av enträgenhet har fört oss ut i världen och har förvandlat oss till ett globalt industriföretag med dotterbolag i Serbien, Kina och Bosnien.

Med EWES ökar hållbarheten hos fjädern
I filmen är det mängder med fjädrar som inte fungerar. Händelserna är förstås fiktiva men om du vill vara säker på att fjädern ska hålla under lång tid, är det viktigt med en partner som behärskar fjäderteknik. Utan att blygas, är vi en sådan partner. Det vi inte vet om fjäderteknik är inte värt att veta och kanske är det också därför som flera av världens ledande varumärken väljer att samarbeta med oss.

EWES är en engagerad leverantör som gärna kommer in tidigt i processen. Och det finns en anledning till det. Väntar konstruktören/designern för länge med att ha med oss i dialogen så kan det hända att inbyggnadsmåttet (arbetsutrymmet) för fjädern blir för litet och kunden tvingas att välja en fjäder utifrån inbyggnadsmått som är ogynnsamma för livslängd och hållbarhet (då kan det bli som i filmen). Andra saker som vi med fördel bistår med är materialval, konstruktionsfrågor, bockade produkter och montering.

EWES Spring Academy för fördjupad kunskap
Sedan flera år tillbaka erbjuder EWES en fjäderskola, ’Spring Academy’. Vi erbjuder fasta utbildningsdatum men också möjligheten att vi kommer ut till dig och utbildar på plats.

Under en heldag får du lära dig bland annat:

  • Materialval
  • Standardisering
  • Drag-tryck-vrid
  • Efterbehandling
  • Montage
  • Toleransnivåer

Vill du ha en skräddarsydd utbildning eller komma på våra Spring Academy-dagar?

Kontakta EWES tekniske säljare Jan Ingvarsson
Skicka mejl
Ring: 070-208 67 19