EWES-modern-maskinpark-men-antik-pjas-fungerar-annu

Albin och Lisa är kreativa operatörer på EWES. De fick igång en maskinpjäs från 1958!

EWES erbjuder norra Europas modernaste maskinpark. Tillsammans med kunnig personal erbjuder vi produktion i världsklass!

År 2025 fyller EWES 90 år. Historiearkivet är fyllt av spännande händelser och anekdoter. Även maskinparken bjuder på små guldkorn.

Strategiska maskininvesteringar
För att möta våra kunders förfrågningar och behov investerar vi kontinuerligt i vår maskinpark. Det är ett strategiskt beslut att äga norra Europas modernaste maskinpark. Detta innebär förstås stora investeringar över tid för både maskiner och lokaler, trots detta är vår viktigaste resurs våra fantastiska medarbetare. Låt oss berätta om Albin och Lisa, två av våra drivna maskinställare.

Arbete utanför boxen
Albin och Lisa stötte på utmaningar när de skulle utveckla en förserie (prototyp) av en komplicerad vänsterlindad dragfjäder. I serieproduktion skulle vi normalt sett inte ha några problem med att tillverka fjädern, men i prototypstadiet måste vi alltid överväga vilka kostnader för specialverktyg vi vill belasta kunden med. Det är här våra medarbetares kompetens, kunskap och uppfinningsrikedom kommer in i bilden. Albin tog fram en gammal handöglingsmaskin från 1958 från vår lilla museiutställning och plötsligt kunde ämnen (tillverkade i en fjädermaskin från 2024) öglas upp med hjälp av det gamla handöglingsverktyget!

För protokollet
Lisa tyckte väl att 100 prototyper var okej att ögla upp för hand, men uttryckte tacksamhet för att vi på EWES har valt att investera i modern produktionsutrustning, för någon manuell serieproduktion i maskinen från 1958 var hon inte intresserad av 😉

Manuell vansterlindad dragfjader förserie i maskin fran 1958