Maria Andersson firar 25 ar pa EWES

Relativt nyanställd. Bilden på Maria är från EWES 75-årsfirande år 2000

Grattis till Maria Andersson och oss på EWES!

Mia är värd att uppmärksammas. I tjugofem år har hon förgyllt tillvaron för oss på EWES. Första uppdragen handlade om marknadssupport men Mia har även arbetat som säljare både internt och externt. Sedan två år tillbaka är hon marknadschef. 

Kan du berätta om en händelse som har etsat sig fast?

Det finns många händelser att välja mellan men en dråplig sådan var när jag och en säljare var på nykundsbesök. Vi bjöds att gå en rundtur i deras produktion men vi tvingades att bära minst sagt obekväma skor med stålhätta. Redan efter rundturen fick vi veta att det inte var aktuellt för deras del att byta leverantör. Min kollega kunde inte hejda sig utan sa ärligt till deras inköpare:

– Jaha, så det enda vi fick med oss härifrån var skoskav med andra ord.

 

Hur skulle du beskriva EWES utveckling under dina 25 år?

Här på EWES har vi genomgått en otroligt spännande utveckling, där vi gått från en tid av tungt manuellt pappersarbete till att allt nu sköts digitalt. När jag började jobba var det manuellt arbete när man behövde en ritning på en fjäder. Vi behövde bläddra igenom arkiven, skicka kopior via rörposten (!) med detaljer kring antal och leveransdatum, bara för att vänta på återkoppling från planeringsavdelningen innan vi kunde registrera ordern. Sedan var det tillbaka till arkivet igen för att arkivera kundkortet. Jag tillbringade så många timmar i det arkivet att någon till och med undrade om det var roligt att bara sortera kundkort. Men nu är det en helt annan värld!

Vad tycker du är det bästa med EWES som företag?

Det bästa är ändå att Ewes har en nyfikenhet och vilja att driva och utveckla bolaget framåt. Tillsammans med våra dotterbolag i Kina, Serbien och Bosnien har vi idag en mycket bra grund att stå på som också gör oss väldigt attraktiva på marknaden.

Att vi genom åren utökat vår produktflora med sammansatta och stansade produkter gör att vi idag har en bredd under samma tak som många av våra konkurrenter saknar.